Liikunta- ja kätilöpalvelu Nonna

Kevään 2020 tunnit:

Tiistaisin 7.1.-18.2. (yht. 7 kertaa)

Pilates Klo 18.30-19.30

Hinta: 84e

Opiskelijat, työttömät, eläkeläiset ja kotiäidit:
80e

Ilmoittautuminen ja tiedustelut: nonnaniipala@gmail.com
TAI 0503010025.

Löydät minut ja tuntien aikataulut myös Facebookista @Nonnaniipala.

HUOM UUTENA RASKAANA OLEVILLE:
Kevään 2020 Äitiysjooga ja synnytysvalmennus – kurssi pidetään yhteistyössä
Naisten fysioterapia ja liikuntastudio Femeninan kanssa os.Viipurintie 3, 15150 Lahti.

Ke 5.2.-25.3. (yht. 7 kertaa)
Klo 18.15-19.30.

Hinta 139e.

Ilmoittautuminen Äitiysjooga ja synnytysvalmennus – kurssille:
https://www.femenina.fi/varaa-aika-femeninaan/
TAI lähettämällä sähköpostia osoitteeseen asiakaspalvelu@femenina.fi

Äitiysjoogatunneilla teemme viisi lempeää joogaharjoitusta sekä rentoutumisharjoituksia, joista on hyötyä myös synnytyksessä. Saat liikkeet kotiin mukaan kuvina, joten voit halutessasi jatkaa harjoituksia kotona. Synnytysvalmennusosiosta saat vinkit kuinka voit itse helpottaa oloasi synnytyksen aikana. Käymme läpi mm. avautumisvaiheen- ja ponnistusvaiheen asentoja,  kipua lievittäviä akupisteitä sekä synnytyslaulua. Tunnit sopivat sekä ensikertalaiselle, että ennestään jooganneille ja uudelleen synnyttäjille.
Varaa mukaasi rennot vaatteet, villasukat sekä halutessasi pieni peitto tai huopa loppurentoutusta varten.

Lämpimästi tervetuloa!

RASKAANA OLEVILLE LISÄKSI:

Tens-laite vuokraus: 40e 4vkoa.

Ohjaajan Johanna Niipalan esittely

Olen kätilö, tanssija, jooga- ja pilatesohjaaja, sekä kahden pojan äiti. Muutimme Hollolaan vuonna 2012 ja ryhdyimme kunnostamaan vanhaa maatilaa.

Unelmamme on luoda Niipalan tilasta merkityksellinen ja yhteisöllinen paikka kaikille meillä kävijöille. Järjestämme tilallamme kursseja, tarjoamme tilat kokouksille ja juhlille, sekä majoitamme vieraita.

Olen kotoisin Jyväskylästä, jossa tanssi oli osa nuoruuttani. Rakkaimmaksi lajiksi muodostui afrikkalainen tanssi, jota myös opetin Jyväskylän kansalaisopistossa. Kätilöksi valmistuin Jyväskylän ammattikorkeakoulusta vuonna 2009 ja tanssijaksi Outokummun ammattiopistosta vuonna 2012. Kävin Kokonaisvaltainen joogaohjaaja – koulutuksen vuonna 2016  ja Suomen terveysliikuntainstituutin  järjestämän Pilates Health -koulutuskokonaisuuden vuosien 2016-2018 aikana. Jooga- ja pilatestunteja ohjaan  maatilamme studiossa sekä äitiysjoogaa Lahdessa Naisten fysioterapia ja liikuntastudio Femeninssa ja Wellamo-opistossa.

Joogatunti:

Pitämäni joogatunnit ovat hathajoogaa. Tunnit etenevät rauhallisesti. Ohjaukseni on lempeää, yksilöllistä ja sallivaa. Tärkeää tunneillani on, että jokainen tekee liikkeet vain itselleen. Joogatunnillani jokaisella on mahdollisuus pysähtyä kuuntelemaan, mitä keho juuri sillä hetkellä tarvitsee. Hengitykseen ja kehon tahtiin keskittyminen rauhoittaa myös mielen. Tunnin jälkeen olo on rauhallisempi, maadoittuneempi ja tasapainoisempi.

Pilatestunti:

Pilates parantaa kehonlinjausta, ryhtiä ja kehon eri osien keskinäistä toimivuutta. Pilateksen avulla olen kuntouttanut esimerkiksi raskausaikana tullutta vatsalihasten erkaumaa. Pilateksesta tulee kokonaisvaltainen hyvä olo. Pilates lisää voimaa, liikkuvuutta, tasapainoa ja koordinaatiota. Pilatesta harjoittamalla kehonhallinta ja kehotietoisuus kasvaa. Hengityksen tiedostaminen auttaa keskittymään liikkeen suorittamiseen, jolloin myös mieli rauhoittuu. Liikkeet aloitetaan aina keskivartalon lihakset aktivoimalla ja liikkeet tehdään ns. sisältä ulospäin. Tärkeintä ei ole liikkeen määrä, vaan laatu. Säännöllinen harjoittelu siirtää tunnilla opitut asiat osaksi jokapäiväistä elämää ja omaa olemista. Myös pilatestunnilla on tärkeää tehdä liikkeet oman kehon tuntemusten mukaan. 

Tunnilla ollaan sukat jalassa. Tunneilla on käytössä pilates-pienvälineitä. 

Afrikkalainen tanssi:

Afrikkalaiseen tanssiin rakastuin heti ensimmäisellä afrotunnilla. Aloitin harrastuksen Jyväskylässä tanssinopettaja Mariana Siljamäen ja muusikko Jarmo Hovin huipputunneilla vuonna 1997. Olin perustajajäsenenä mukana Länsi-Afrikkalaiseen perinteeseen pohjautuvia tansseja esittävässä Mami Wata -ryhmässä. Tanssiharrastus on vienyt minut kaksi kertaa Beniniin, Villa-Karo -keskukseen opiskelemaan tanssia. Afrikkalainen tanssi on energistä ja kuntoa kohottavaa, se tekee todella hyvää jäykälle selälle ja kaiken lisäksi siitä saa energisen ja iloisen mielen. Afroa tanssitaan paljain jaloin, tunneilla mukana live säestys Djembe-rummuilla.